Az élelmiszer előállítás, forgalmazás területén működő valamennyi cégnek meg kell felelnie a nemzeti és az Európai Unió jogszabályi előírásainak. A 2008. évi XLVI. Törvény az élelmiszerláncról
és hatósági felügyeletéről előírja: "az élelmiszer-vállalkozás működése során olyan önellenőrzési,
minőségbiztosítási, nyomon követési, termék-visszahívási rendszereket vagy ilyen rendszerek olyan elemeit kell működtetni, amelyekkel biztosítható az élelmiszerbiztonságossága, megfelelő minősége, azonosíthatósága és nyomon követhetősége".
Mikro- és kisvállalkozások esetében sokszor nincs lehetőség olyan szakember alkalmazására, aki képzettsége és tapasztalata birtokában megfelelően el tudja készíteni a vállalkozás jogszabályokban előírt szükséges dokumentációját, követi a változásokat, ellenőrizi az előírások betartását, ötleteket ad technológiai, vagy termékfejlesztésekre.
GMP és a GHP mindennapos alkalmazása, előírásainak betartása az élelmiszerbiztonság szempontjai mellett kiemelkedő gazdasági tényező is.
Élelmiszeripari tanácsadói tevékenységem során ezeknek a feladatoknak a megoldását vállalom fel.