MENÜ
Élelmiszeripari szaktanácsadás
"Amit én álmodom: Nem fényűzés, nem fűszer, csemege,
 Amit én álmodom: Egy nép szájában betevő falat.
 Kenyér vagyok, mindennapi kenyér, Lelki kenyér az éhező szíveknek,
 Asztaláldás mindenki asztalán.  Kenyér vagyok, mindennapi kenyér.."
                                             Reményik Sándor: Mindennapi kenyér

Az élelmiszer előállításforgalmazás területén működő valamennyi cégnek meg kell felelnie a nemzeti és az Európai Unió jogszabályi előírásainak. A 2008. évi XLVI. Törvény az élelmiszerláncról

és hatósági felügyeletéről előírja: "az élelmiszer-vállalkozás működése során olyan önellenőrzési,

minőségbiztosítási, nyomon követési, termék-visszahívási rendszereket vagy ilyen rendszerek olyan elemeit kell működtetni, amelyekkel biztosítható az élelmiszerbiztonságossága, megfelelő minősége, azonosíthatósága és nyomon követhetősége".

Mikro- és kisvállalkozások esetében sokszor nincs lehetőség olyan szakember alkalmazására, aki képzettsége és tapasztalata birtokában megfelelően el tudja készíteni a vállalkozás jogszabályokban előírt szükséges dokumentációját, követi a változásokat, ellenőrizi az előírások betartását, ötleteket ad technológiai, vagy termékfejlesztésekre.

GMP és a GHP mindennapos alkalmazása, előírásainak betartása az élelmiszerbiztonság szempontjai mellett kiemelkedő gazdasági tényező is.

Élelmiszeripari tanácsadói tevékenységem során ezeknek a feladatoknak a megoldását vállalom fel.

 

Asztali nézet